Ansmann Racing X4 Team Edition

by Bart_Banaan | 26th January 2011

De Ansmann Racing X4 Team Edition off-road buggy is gebaseerd op de ‘entry level’ Ansmann Racing (AR) Blizzard RTR 4WD Buggy  (als ook op de ‘normale’ X4 Pro) en is uitgerust met vele optionele onderdelen die niet alleen zorgen voor een stijlvoller uiterlijk, maar ook nog eens bijdragen aan de prestaties van de Buggy.

De basis layout van de Buggy is gelijk gebleven aan de ‘eenvoudige’ Blizzard; beiden hebben een permanente 4WD, ‘front’ motor en ‘rear battery’ layout zoals gebruikelijk bij moderne 4WD off-road auto’s. Ook de lijnen van de body komen overeen, maar daarbij houden de overeenkomsten wel op; in plaats van een kunststof ‘badkuip’-chassis (Blizzard) heeft de X4 TE een glimmend en fraai carbon vezel ‘double-deck’-chassis welke voorzien is van kunststof side guards. Dankzij dit fraaie chassis is de X4 TE lichter en steviger als de Blizzard.

Ook de schokdemper bruggen aan de voor- en achterzijde zijn gemaakt van carbon vezel, weer om een lager gewicht te bereiken, maar zeker ook om een stevige ophanging te garanderen voor de ‘big-bore’ oliegevulde aluminium schokdempers. De wielophanging is rondom onafhankelijk en geheel in te stellen. De Ansmann Racing X4 Team Edition is voorzien van CVD-aandrijfassen welke soepel en spelingsvrij de wielen aandrijven. In de aandrijving zijn zowel de voor- als achterzijde voorzien van een instelbaar ball-differentiëel.

De Ansmann Racing X4 Team Edition wordt geleverd als kit ( bouwpakket) zonder elektronica, motor en banden. Wel zijn velgen en een ongespoten body bij de kit inbegrepen. De Ansmann Racing X4 Team Edition de is leverbaar via de vakhandel.

Features:
– aluminium big bore oilshocks
– ball bearings
– ball differentials
– slipper clutch
– carbon and glas stiffened plastik parts
– saddlepack battery tray for perfect balance
– cnc motourmount
– cnc suspension mounts
– carbon chassis
– carbon shock towers
– carbon battery tray

Specificaties:
4WD kit
Length: 408 mm
Wheelbase: 283 mm
Width: 245 mm
Weight: 1.140 g
Height: 156 mm

Comments are closed.