Team Losi TLR 22 1:10 Electric 2WD Racing Buggy

by Bart_Banaan | 25th January 2011

Team Losi heeft een geheel nieuw ontwikkelde 1:10 Elektro 2WD Racing Buggy geïntroduceerd welke de nieuwe  ‘standaard’ moet worden in de 2WD buggy klasse; de Team Losi TLR 22 1:10 electric 2WD off road racing buggy.

Team_losi_TLR_22

Team_losi_TLR_22

Afgelopen anderhalf jaar hebben de mannen van Team Losi Racing (TL) allerlei informatie over de 1:10 wedstrijd klasse wereldwijd verzameld en geanalyseerd. Met deze informatie hebben zij een 2WD Buggy ontwikkeld aan de hand van vele verschillende prototypes en vele testritten. Het resultaat van deze lange ontwikkeling is de TLR 22 waarvan de prototypen in het warme Californië en in het natte en koude Engeland talloze testen hebben ondergaan in handen van de Team Losi Racing coureurs. Alle feedback van de coureurs is mee genomen in het uiteindelijke ontwerp  waardoor de auto geschikt is voor alle circuits wereldwijd.

Eén van de meest opvallende features aan de TLR 22 is de mogelijkheid om de motor zowel voor als achter de achteras te monteren. Hiermee kan je de auto aanpassen aan de omstandigheden op het circuit. Op kunstgras met veel grip is een ‘mid-motor’ configuratie vaak beter, terwijl op een losse ondergrond met minder grip een motor achter de achteras weer voordelen biedt. Bij de LR kan het dus op beide manieren.

D TLR 22 is voorzien van een 2.5mm dik 7075-T6 aluminium CNC gefreesd chassis welke de auto zeer stijf maakt en voldoende plaats biedt aan de accu en de stuurservo. De stuurservo is ver naar voren geplaatst wat mogelijk is door een nieuw ontworpen stuurstangen-stelsel wat bijdraagd aan een betere response op stuur commando’s. Het chassis is zo smal mogelijk gehouden voor een betere handling.
De onafhankelijke wielophanging is voorzien van instelbare 12mm big-bore schokdempers welke hetzelfde ontwerp hebben als de schokdempers van de Team Losi Racing 8ight serie.

Wanneer de Team Losi TLR 22 1:10 Electric 2WD Racing Buggy in nederland leverbaar zal worden en wat de advies verkoopprijs zal zijn is nog niet bekend. De advies verkoopprijs in de USA is US$ 269.99. De nieuwe Team Losi TLR 22 1:10 Electric 2WD Racing Buggy wordt geleverd als bouwpakket, zonder banden (maar wel met velgen!) en elektronica.

Specificaties:
Type: Electric Race Buggy
Scale: 1/10
Length: 389mm (15.125″)
Width: 250mm (9.875″)
Wheelbase: 284mm-288mm (11.81″ – 11.33″)
Chassis: 2.5mm 7075 T-6 Aluminum
Suspension: Independent
Shock Type: Oil Filled with Bladder Compensation
Drivetrain: 3 Gear and 4 Gear Transmission
Differential: Ball Differential
Wheel Type: Dish
Wheel Diameter: 55.9mm (2.2″)
Wheel Width: Rear 38.1mm (1.5″), Front 24.8mm (.980″)
Tyre Compound: No tyres included
Spur Gear: 76
Gear Pitch: 48
Internal Ratio: 2.43:1
Kit or RTR: Kit

Features:
Mid- and Rear-Motor Option
2.5mm Hard Anodized Aluminum Chassis
Adjustable Caster via the Spindle (0, 3, 5, 10°)
12mm Big Bore Aluminum Shock with Bladder Compensator
Adjustable Front Kick via Shims
All-Metric Hardware
Adjustable Spindle Carrier (Inline or Trailing)
Gull Wing Suspension Arm Design (Front and Rear)
Wide Range or Rear Toe Adjustability
Optimized Motor Placement for Balance
Simple Repair Bolt-On Camber Blocks
Innovative Steering Rack Design
3.5mm Heavy-Duty Turnbuckles
Long-Life Titanium Nitrated Hinge Pins
Vertical Mounted Ball Studs
Optimized Battery Tray to Use Future Battery Technology
Dual Disk Slipper Clutch
Secure Battery Straps

Meer informatie: TeamLosiRacing.com

Comments are closed.